تریتا پارسی: ترامپ در مسیر بن‌بست نظامی قدم گذاشته است کاهش محسوس تردد کشتی‌ها در تنگه‌ باب المندب دیدار وزرای خارجه ایران و روسیه وال‌استریت‌ژورنال: ترامپ از جنگ با ایران کلافه و خشمگین است شانگهای باید به صدایی رسا در دفاع از احترام به حاکمیت ملی تبدیل شود ترامپ: پیوستن اسرائیل به جنگ با ایران تبعاتی خواهد داشت حزب‌الله: دولت لبنان با امتیازدهی پیاپی به حاکمیت ملی خیانت می‌کند تصویب محدودیت اختیارات ترامپ علیه ایران در مجلس نمایندگان آمریکا آمریکا استقرار نیروگاه هسته‌ای در آب‌های خود را بررسی می‌کند بازشدن پناهگاه‌ها در اراضی اشغالی از بیم حملات احتمالی ایران لفاظی های جدید ترامپ علیه انصارالله یمن ترامپ: توافق هسته‌ای با عربستان منوط به سازش با اسرائیل است محکومیت صدور مجوز استفاده آمریکا از پایگاه‌های انگلیس علیه ایران عملیات شبکه‌های خاموش؛ مغز صنایع حیاتی آمریکا از کار افتاد؟ کارلسون: هر دو حزب آمریکا دنبال براندازی در ایران بودند اما نتوانستند به صدا درآمدن آژیر خطر در بحرین؛ پدافند اردن فعال شد

ادعای آکسیوس: ایران و آمریکا به چارچوب توافق نزدیک شده‌اند

ادعای آکسیوس: ایران و آمریکا به چارچوب توافق نزدیک شده‌اند تارنمای آکسیوس به نقل از دو مقام آمریکایی ادعا کرد: مذاکره‌کنندگان آمریکایی و ایرانی روز گذشته در مذاکرات پیشرفت‌هایی داشته‌اند و به چارچوب توافق برای پایان جنگ نزدیک‌تر شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۰:۰۴ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۵ - 2026 April 15
کد خبر: ۳۰۵۸۳۸

به گزارش راهبرد معاصر، تارنمای آکسیوس امروز (چهارشنبه) به وقت محلی افزود: ایران و آمریکا با کمک میانجیگران پاکستانی، مصری و ترکیه‌ای تلاش کرده‌اند تا شکاف‌های باقی‌مانده را پر کنند و قبل از انقضای آتش‌بس در ۲۱ آوریل به توافق برسند.

یک هیات پاکستانی به ریاست فیلد مارشال عاصم منیر، فرمانده ارتش امروز برای مذاکره با مقامات ایرانی وارد تهران شد.

آکسیوس افزود که مقام‌های آمریکایی و منابع آگاه از روند میانجیگری گفتند که با توجه به اختلافات قابل‌توجه میان طرفین، دستیابی به توافق تضمین شده نیست.

یک مقام پاکستانی گفت: «باید منتظر بمانیم و ببینیم آیا می‌توانیم به توافق برسیم. ما امیدوار هستیم و بر این اساس، تلاش می‌کنیم با هر دو طرف همکاری کنیم.»

این رسانه آمریکایی ادامه داد: یک مقام آمریکایی گفت که تیم مذاکره‌کننده رئیس‌جمهور ترامپ شامل جی دی ونس، معاون رئیس‌جمهوری، استیو ویتکاف فرستاده کاخ سفید و جرد کوشنر، مشاور ارشد ترامپ روز سه‌شنبه به تماس‌ها و تبادل پیش‌نویس پیشنهادات با ایرانی‌ها و میانجیگران ادامه دادند.

این مقام آمریکایی گفت: «آن‌ها تلفنی گفت‌و‌گو می‌کردند و با همه کشور‌ها در حال مذاکره بودند و در حال نزدیک‌تر شدن هستند.»

یک مقام آمریکایی دیگر نیز با بیان اینکه اینکه روز سه‌شنبه پیشرفت حاصل شده است، گفت: ما می‌خواهیم به توافق برسیم.

به گفته مقام‌های آمریکایی و منابع آگاه از روند میانجیگری، احتمالاً دور جدیدی از مذاکرات مستقیم و حضوری در روز‌های آینده و پیش از پایان آتش‌بس برگزار خواهد شد، اما هنوز تاریخی برای آن تعیین نشده است.

ونس که هفته گذشته هدایت مذاکرات اولیه در پاکستان را بر عهده داشت، روز سه‌شنبه در رویدادی در ایالت جورجیا گفت: «فکر می‌کنم طرف‌هایی که مقابل ما نشسته‌اند خواهان دستیابی به توافق هستند... من نسبت به موقعیتی که در آن قرار داریم احساس بسیار مثبتی دارم.»

یک مقام آمریکایی دیگر گفت: «ایالات متحده به طور رسمی با تمدید آتش‌بس موافقت نکرده است. تعامل بین ایالات متحده و ایران برای رسیدن به توافق ادامه دارد.»

به گزارش ایرنا، دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پی ناکامی در جنگ ۴۰ روزه رمضان علیه ایران، در پی خروج از این بحران و جنگ بی دلیل خود از طریق راهکاری دیپلماتیک است.

وی اخیرا با تکرار ادعا‌هایی مبنی بر اینکه «آن‌ها (ایران) به‌شدت مشتاق دستیابی به توافق هستند»، گفته است که گفت‌و‌گو‌ها با ایران می‌تواند طی دو روز آینده در پاکستان ادامه یابد.

پس از جنگ ۴۰ روزه رمضان، آتش بس دو هفته‌ای میان ایران و آمریکا با میانجیگری پاکستان آغاز و مذاکرات میان تهران – واشنگتن روز شنبه (۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۵ برابر با ۱۱ آوریل ۲۰۲۶) در اسلام آباد پاکستان به ریاست «محمد باقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی ایران بر هیات ایرانی و نیز «جی دی ونس» معاون رئیس جمهوری آمریکا بر هیات آمریکایی صورت گرفت، اما این مذاکرات بدون توافق به پایان رسید.

معاون ترامپ پس از ۲۰ ساعت مذاکره با هیات ایرانی و پیش از ترک اسلام آباد عملا خواستار خلع سلاح استراتژیک ایران در ازای هیچ شد؛ او در سخنانی که در چارچوب حقوق بین‌الملل، منطق مذاکره و واقعیت‌های میدانی «خواسته‌های فراتر از عرف دیپلماسی» و نوعی «درخواست برای تسلیم بدون قید و شرط» قابل تعریف است، پایان مذاکرات اسلام آباد بدون دستیابی به توافق را اعلام کرد./ ایرنا

کلمات کلیدی: آمریکا پاکستان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار